De KPMG SIRA Manager

De tool om systematisch uw integriteitsrisicoanalyse uit te voeren.

  • Real-time inzicht in uw risico's en maatregelen
  • Verbeter interne bewustwording en betrokkenheid
  • Overzichtelijke en systematische rapportage

Demo aanvragen Whitepaper aanvragen

 

Krijg zelf weer inzicht in uw integriteitsrisico's en grip op uw beheersmaatregelen

Het grondig en systematisch uitvoeren van een integriteitrisicoanalyse doet u niet alleen voor De Nederlandsche Bank (DNB), maar vooral voor uw organisatie zelf. Het tijdig inzichtelijk krijgen van risico’s voor uw organisatie geeft betere mogelijkheden voor passende beheersingsmaatregelen. Bij grote organisaties met diverse activiteiten en waar veel transacties worden verwerkt kan de integriteitsrisicoanalyse erg complex worden, vanwege de vele verschillende factoren die in overweging genomen moeten worden.

Om complexe situaties op een juiste manier te analyseren kiest KPMG voor een gestructureerde aanpak. Wanneer integriteitsrisico’s helder en inzichtelijk zijn kunt u ze ook beter communiceren, en belangrijker nog, mitigeren. 

Vandaag de dag wordt het gros van de integriteitrisicoanalyses nog altijd uitgevoerd in Excel. Gezien de technologische mogelijkheden van het moment kan dit echter beter. Door analyses niet langer statisch uit te voeren, kunt u tijd en geld besparen en de samenwerking op dit vlak verbeteren. Vanuit deze visie heeft KPMG de SIRA manager tool ontwikkeld, die inzetbaar is binnen iedere organisatie.

KPMG SIRA manager

DE INSTRUMENTEN WAARMEE U AAN DE SLAG KAN

Sira manager

Verlaag uw netto risico door heldere inzichten

Het uitvoeren van een systematische integriteitsrisicoanalyse (SIRA) is een verplichting vanuit de Wet financieel toezicht (Wft) en de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Daarnaast dienen op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)  risico’s op witwassen en financieren van terrorisme te worden vastgesteld en beoordeeld. Met de nieuwe KPMG-oplossing houdt u op systematische wijze controle over uw brutorisico’s en risk appetite. Door hier concrete beheersingsmaatregelen aan te koppelen kunt het nettorisico op het gebied van integriteit minimaliseren.

Uw risico scenario's in één overzicht en gemakkelijk te managen

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook in het geval van de SIRA. Als organisatie wilt u geen reputatieschade oplopen of flinke boetes ontvangen. Door het opstellen van verschillende scenario’s heeft u altijd inzicht in mogelijke bedreigingen en bent u in staat hier tijdig acties aan te verbinden.

Scenario's SIRA
SIRA input interne stakeholders

Verzamel de input eenvoudig van uw interne stakeholders gemakkelijk

Binnen elk onderdeel van de organisatie kunnen risico’s zich voordoen. Daarom biedt de SIRA manager tool een centraal platform waarop uw medewerkers inzicht krijgen in de integriteitsrisco’s. Doordat medewerkers risico’s kunnen aanvullen en beoordelen ontstaat er een uitgebreider risicoprofiel en wordt het belang van (het beheersen van) integriteitsrisico’s benadrukt binnen de organisatie.

Fact sheet

Versie management

Doorloop gemakkelijk meerdere keren per jaar uw analyses

Voorzien van KPMG expertise

Wij zullen uw tool altijd voorzien van de laatste relevante updates en regelgeving.

Software-as-a-Service

Vanaf dag 1 kunt u zelf uw risico's managen tegen zeer lage kosten.

Onbeperkt aantal users

Laat alle relevante stakeholders input leveren en overzie de resultaten.

Veilig en makkelijk

Werk stapsgewijs door de SIRA terwijl uw gegevens versleuteld onder SOC II voorwaarden. 

Onze andere oplossingen

Heeft u vragen over SIRA? Dan nemen we graag contact met u op! 

background-form