aug. 30, 2019
Risk & Compliance: snelle opkomst en nieuwe uitdagingen

Als de algemene opvatting klopt dat compliance in Nederland ‘nog in de kinderschoenen staat’, dan is het wel een kind dat héél snel heeft moeten opgroeien. Want wie begin jaren negentig in de boardroom de term ‘compliance’ liet vallen, kon vooral rekenen op vragende blikken. Wat is er veranderd? En hoe kunnen organisaties voldoen aan strengere regels zonder aan wendbaarheid in te leveren? Voordat we die vragen kunnen beantwoorden, moeten we eerst even terug in de tijd.

jun. 18, 2019
Compliance in de praktijk: ‘geloof m’n Excel-sheetje maar’

In veel bedrijven is het staande praktijk: het uitsturen van een lading e-mails en Excels naar de verschillende business units voor de periodieke audit. Afdelingen vullen de vragenlijsten in, mailen deze terug en het hoofdkantoor pluist ze uit. Maar hoe weet een organisatie of het vandaag compliant is, terwijl alle informatie verspreid en onoverzichtelijk is?

mei 15, 2019
Toezicht op afstand problematisch voor multinationals

Het hoofdkantoor van een multinational is te vergelijken met een vuurtoren. Met zijn ronddraaiende lichtstraal ziet hij alle vestigingen, maar het licht schijnt nooit in alle richtingen tegelijk. Dat is een probleem, zeker als het gaat om access management. Hoe limiteer je de bedrijfsrisico’s als je de tools mist om continu duizenden rollen en rechten te monitoren?

dec. 21, 2018
Hoe virtual assistants & chatbots de wereld overnemen en uw business gaan veranderen

De verwachtingen voor chatbots en virtual assistants (VA) in combinatie met Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI) zijn zeer hoog voor de komende jaren. Analisten, trendwatchers en andere experts kenmerken deze ontwikkelingen als ‘the next-best thing’ en is er al meer dan 24 miljard dollar geïnvesteerd in deze industrie tot op heden. Maar wat is het precies? En hoe kan het waarde creëren voor uw organisatie? In deze blog neem ik u mee naar de basis van chatbots en de verschillende toepassingen ervan binnen het bedrijfsleven.